30 Nisan 2010 Cuma

75.Yıl DMO Bilgisayar Anadolu Teknik Lisesi INETA K12 Semineri



Bugün INETA K12 Speaker ' ı Yusuf KARAKAŞ Sarıgazi' deki 75.Yıl DMO Bilgisayar Anadolu Teknik Lisesinde bir seminer gerçekleştirdi.Bende ona orda asistanlık görevinde bulundum.Bu görevden de oldukça mutluydum :) Seminer oldukça keyifliydi ve genel olarak seminerde Silverlight konusuna değinildi ve güzel demolar gerçekleştirildi ve tabi demolar olunca izleyenler daha büyük bir heyecanla izlemeye başladı.Seminer sonunda da öğrencilere birkaç hediye verildi.Bu semineri ayarlayan Eren Emre SAMUR ' a ve bana her konuda yardımcı Yusuf KARAKAŞ ' a çok teşekkür ediyorum.

Seminerden birkaç kare ...





23 Nisan 2010 Cuma

Silverlight ' ta Dinamik Fotoğraf Ekleme ve Slayt Yapma

Silverlight ‘ la birlikte artık dinamik olarak resimleri yükleyebiliyoruz ve bu resimleri çok güzel derleyip kullanma şansımız var. Bu makalede silverlight ‘ ta ufak bir resim slaytı yapıcam yani server üzerine bazı resimleri koyucam ve developer kısmında onları kullanıcam bu makalede genellikle dinamik olarak resmin nasıl geldiğini görücez ve nasıl eklediğini görücez .

Öncelikle silverlight projemizi açıyoruz ve burada RIA servis bölümüne fotoğraflarımızı ekliyoruz.




Fotoğraflarımızı ekledikten sonra gelelim developer kısmına :)

Not: Bu bir slayt projesi olduğu için yazacağım kodları butonun click event ına yazmamız gerekir.



string[] dizi = new string[4];

dizi[0] =("http://localhost:59487/photo/photo1.jpg");

dizi[1]=("http://localhost:59487/photo/photo2.jpg");

dizi[2] = ("http://localhost:59487/photo/photo3.jpg");

dizi[3] = ("http://localhost:59487/photo/photo4.jpg");


if (i < dizi.Length)
{
Uri Adres = new Uri(dizi[i], UriKind.RelativeOrAbsolute);

ImageSource kaynak = new BitmapImage(Adres);

resim1.SetValue(Image.SourceProperty, kaynak);

i += 1;

}

else

{

i = 0;

Uri Adres = new Uri(dizi[i], UriKind.RelativeOrAbsolute);

ImageSource kaynak = new BitmapImage(Adres);

resim1.SetValue(Image.SourceProperty, kaynak);

i += 1;

}


Burada yaptığımız iş ilk önce server kısmındaki fotoğrafları bir string dizinin içine alıyoruz.If kontorlünde yaptığımız işlem dizinin indeks sayısını kontrol etmek oluyor. Uri sınıfında bir nesne oluşturuyoruz sonra buna iki tane arguman yolluyoruz. Bu argumanlardan ilki önce fotoğrafın yolunu yolluyoruz diğeri ise fotoğrafın yolunun özelliğini yolluyoruz. ImageSource te ise onu yaratıp Image.SourceProperty sine atıyoruz. En sonda da değerlerimizi gönderiyoruz. Buradaki resim1 adlı değişkenimiz ise Image nesnesinden üretilmiştir , eğer bunu XAML ‘ de üretmeseydik elle kodumuzun en üst kısmında üretmeliydik yani bu uygulama yine temel olarak Image nesnesinin altında yer almaktadır. else komutunun altında ise sadece programımız kırılmasın diye yaptığım ufak bir uyarlamadır…

13 Nisan 2010 Salı

VİSUAL STUDIO 2010 ÇIKTI !!!

Kaç aydır bekliyoruz biz yazılımcılar bilmiyoruz ama beklediğimize deyicek galiba güzel bir şey hazırladıklarını düşünüyorum bize Microsoft mühendisleri :).2-3 Aydır devamlı Beta ve RC sürümlerle karşılaştık ama şimdi tam sürümünü kullanmaya başlayacağız.Güzel olan olaylardan biri de Dreamspark üye olan öğrencilerin hepsi bu tam sürümünü kullanmaya hakkı olacaktır beni de en çok sevindirici noktada bu oluyor :):)



Bu mesajı yazdığım saatlerde veya bundan 1 kaç gün sonra Silverlight ' ta Release olacak bu bize umut verici güzel bir olay oldu :).Ancak yine Visual Studio ' muzda görmek için yeni bir toolkit yüklememiz gerekecek galiba ...